Op 7 juli 2007 kwamen Peter Mulder en ik het kantoor uitlopen van notaris Anko Harms. Management Resultants Noord BV was geboren! Ons motto: voor het noorden, door het noorden. We ergerden ons aan de Noordelijke interim professionals die ergens in west of zuid Nederland een opdracht deden, en hun collega’s uit die regio’s die juist in ons geliefde Noorden werkten voor de Noordelijke bedrijven. Of dat nu niet anders kon? Wij dachten van wel.

We zijn in dat jaar gestart met het interviewen van zo’n 400 Noordelijke interim managers en adviseurs, met als doel daar het neusje van de zalm uit te halen. Deze interviews duurden tot eind 2008, en toen hadden we 50 “resultants” aan ons gebonden, en een deel daarvan via ons aan het werk in het Noorden. Mooi pand betrokken aan de Peizerweg, lekker aan de gang, en toen kwam de crisis in volle kracht over ons heen.

Klanten wilden niet langer “interimmers”, en zeker niet in de mate waarin ze dat in de periode tot dan toe hadden gedaan. Kortom: onze business zakte pijlsnel in. Eind 2009 keken Peter en ik elkaar weer eens goed aan en beseften we dat het “op” was. Doorgaan op dezelfde manier was onvermijdelijk richting de afgrond gaan. We zijn toen met een kleine groep “resultants” aan de slag gegaan om te zien hoe we de koers drastisch konden wijzigen. Niet makkelijk om dat wat je hebt opgebouwd deels te moeten afbreken… Maar na het loslaten kwam weer de inspiratie en die bracht de nieuwe energie, en stelde ons ook voor moeilijke keuzes. Peter is toen toch uitgestapt en dat was voor ons beide wel even slikken. Hij ging solo verder, en ik ging door, samen met een kleine maar fijne ploeg collega’s.

Een nieuw elan en een nieuwe naam: Anser. Geheel in lijn met datgene waar we voor staan, namelijk samen verder komen dan alleen. Anser als latijnse naam van de Grauwe Gans, het samen optrekken, op elkaar passen als dat nodig is en samen nieuwe horizonten verkennen, dat gevoel past bij ons. Inmiddels doen we niet meer aan het spelletje “probleem zoekt mannetje” maar bieden we onze klanten oplossingen die resultaat opleveren.

De crisis heeft ons gedwongen het roer radicaal om te gooien en onszelf opnieuw uit te vinden. Te blijven ontdekken wat onze klanten drijft en bezig houdt is ons kompas geworden. Inmiddels hebben we onze koers opnieuw gevonden, groeit het team weer gestaag en vliegen we lekker met elkaar op, op weg naar de volgende vijf jaar.