Drijfveren hebben invloed op gedrag en daarmee op organisaties

Bij Anser zijn we al enige jaren aanhanger van het gedachtegoed van Clare Graves en de Spiral Dynamics theorie. In het kort komt het erop neer dat ieder mens eigen drijfveren heeft. Die drijfveren zijn sterk bepalend voor wat je denkt, voelt en ziet en óók voor wat je liever niet ziet. Dat is de bril waardoor iemand kijktoftewel zijn ‘perceptie. Zo heeft iedereen een unieke ‘eigen’ perceptie van de werkelijkheid: Zijn wereldbeeld.

Enkele jaren geleden hebben Marleen, Rob, Ernst en Klaas Michiel hiertoe de Change Management Master Training doorlopen bij Core Commit en met enige regelmaat hebben we de methode toegepast in onze adviespraktijk. Zelfs de door Anser ontwikkelde managementgame beïnvloeden is gebaseerd op de archetypes van het gedachtegoed.

We keken al een hele tijd met een schuin oog naar het fantastische test en trainingsmateriaal van Management Drives en Rob en Marleen belsoten zich ook hiervoor te laten trainen en zijn nu ook officieel gecertificeerd consultant. En om het gelijk maar helemaal rond te maken testen we bij de managementgame beïnvloeden alle deelnemers en ontvangen ze hun eigen profielboek met drijfverenanalyse.

Profielboek managementdrives