De Noorderbaanbattle

Toetreding op de arbeidsmarkt is voor veel jongeren moeilijk. Zeker in het Noorden. Netwerken en pitchen zijn vaardigheden die vaak nog niet ontwikkeld zijn.

Een innerlijke battle speelt zich af in de hoofden van veel jongeren. “Ik kan het, alleen hoe maak ik duidelijk dat ze mij moeten nemen?!” is een veelgehoorde noodkreet. De battle met jezelf aangaan, naast bepaalde vaardigheden ook lef en durf ontwikkelen om je te presenteren en om actief in netwerken op zoek te gaan naar perspectief. Daarbij geholpen door je teamleden en de coaches.

In de perceptie van de werkzoekende is er ook vaak sprake van een onderlinge battle, waarbij de kandidaten voor de beschikbare vacature zich spiegelen aan de andere kandidaten en elkaar meten aan de verschillende functie-eisen.

Deze innerlijke en onderlinge krachten komen bij de Noorderbaanbattle samen door gemotiveerde werkzoekenden in gemixte teams te plaatsen. Het concept van de BaanBattle helpt jongeren om zelf en in teamverband, samen hun kwalificaties op de arbeidsmarkt te verbeteren. Er ontstaat een netwerk waarin kennis, ervaring en contacten met elkaar gedeeld gaan worden.

Tot aan de zomer komen de teams en hun coaches wekelijks bij elkaar, wordt een plan van aanpak gemaakt en worden door de jongeren bedrijven en organisaties benaderd voor bedrijfsbezoeken en mogelijkheden om zichzelf te presenteren.

De Anser collega’s Ernst Wallinga en Rob Vianen coachen samen de komende maanden een team van 10 jongeren richting werk. Daarbij ontstaat er tussen de coachduo’s van de verschillende teams natuurlijk ook nog een geheel eigen battle …

Kijk ook eens op www.noorderbaanbattle.nl