Ernst Wallinga
Ernst WallingaPartner
Betwist aannames | Vertaalt strategie naar resultaat | Verander Manager | Business Coach

Ernst is overtuigd van de kracht van diversiteit. Mensen met een verschillende achtergrond zorgen voor een breder perspectief en slimmere oplossingen voor vraagstukken waar organisaties voor staan. Vanuit deze gedachte richtte hij in 2007 Anser op en werkt hij voor zowel overheid als bedrijfsleven. Hij combineert zijn kennis van bedrijfsvoering met de ontwikkelingen op het gebied van technologie en organisatieverandering.

Ernst is een geboren Groninger maar heeft nationaal en internationaal gewerkt voor een breed scala aan bedrijven. Hij heeft na een carrière als project- en interim manager bij de grote ingenieursbureaus de overstap naar de wereld van de management consultancy en verandermanagement gemaakt. Ernst studeerde milieutechnologie en organisatiekunde en behaalde een masters degree in change management. Tevens is hij opgeleid als business coach.

Ernst is een typische initiator, brengt structuur aan daar waar dat nodig maar benut daarbij zoveel mogelijk variëteit in de organisatie zodat talent zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Daarnaast schakelt hij makkelijk tussen proces en inhoud. Verder is hij een sterke netwerker die graag mensen en organisaties verbindt. Door een goed ontwikkeld bestuurlijk gevoel te combineren met het snel inhoudelijk tot de kern komen en met de nodige flair en energie interventies in gang te zetten is hij zeer geschikt voor uiteenlopende rollen binnen overheidsorganisaties en ondernemingen. Bij enkele ondernemers vervult hij tevens de rol van business coach.

Ernst is te bereiken via: